Til forside
Tilmeld klasse
Log-in

Om Farvernes ABC

Blot med farver når vi langt

Med sjov pædagogik og kreative værktøjer håber vi i Københavns Malerlaug – et fællesskab af 400 malervirksomheder i Storkøbenhavn – at  hovedstadsregionen skoler vil være med til at skabe en kønnere folkeskole med et arbejdsmiljø, der fremmer både trivsel og indlæring. Vi vil gerne åbne lærernes, forvaltningernes og elevernes øjne for, hvad farver kan gøre for arbejds- og indlæringsmiljøet.

Vi taler så meget om den forsømte folkeskole i disse år. Om svamp og råd og ulækre toiletter. Om bygningsnedslidning og stramme vedligeholdelsesbudgetter. Men blot med farver når vi langt i retning af mere attraktive omgivelser, som det er værd at passe på, og som derfor slides mindre. Det er der god økonomi i.

Med konkurrencen om den mest kreative farvesætning af et klasseværelse vil vi være med til at skabe pædagogisk og politisk opmærksomhed om betydningen af ordentlige, flot vedligeholdte og tiltrækkende klasselokaler. Samtidig tilbyder vi et spændende, kreativt værktøj.


"Farvernes ABC”

"Farvernes ABC” er et kompendium, der indeholder 100 særligt udvalgte, indbyrdes kombinerbare farver, man næsten ikke kan komme galt af sted med. Farverne er udvalgt af eksperten, maleren og faglæreren Søren Scheffmann fra Syddansk Erhvervsskole. I kompendiet indgår en let tilgængelig gennemgang af farvernes symbolske og psykologiske betydning.

"Farvernes ABC” bygger også på denne hjemmeside. Her kan I gratis hente en masse viden om farver og uploade fotos af jeres tegninger.


Vind en total makeover!

Tag nogle billeder af jeres klasselokale og indsend dem sammen med jeres forslag til, hvordan klasseværelset kunne se ud – med spændende farver og måske en dekoration. Begrund, hvorfor I synes, at netop jeres klasseværelse trænger til en overhaling, og fortæl, hvorfor I har valgt den farvesætning, I har.

Førstepræmien er en total istandsættelse af jeres klasselokale – inklusiv udskiftningsmodent inventar! – udført sammen med multikunstneren og TV-manden Erik Peitersen – kendt fra blandt andet TV’s Room Service. 2. og 3. præmie er en realisering af jeres klasses farvesætningsforslag.
4-10. præmie er farvekompendiet "Farvernes ABC” til en værdi af 1.850 kr.


Leg med

Med en sjov og lærerig konkurrence om en total makeover af et klasseværelse vil vi vise, hvor lidt der skal til for at styrke indlæringen, skabe daglig trivsel og en skønnere hverdag.

Vi håber derfor at få mange skoler til at deltage i vores konkurrence om det smukkest farvesatte klasselokale og på den måde vind en total istandsættelse sammen med TV-manden og multikunstneren Erik Peitersen.

De indsendte forslag vil blive udvalgt og bedømt af en komité med Erik Peitersen i spidsen.


Sådan foregår det!

Vi har udsendt en kampagnepakke til mere end 118.000 skoleelever i hovedstadsregionen. I denne pakke er der udførlig informationsmateriale til både lærerene og eleverne. Materialet består både at flyers, postkort, plakat og informationsfoldere.

Vi opfordre alle skole til at indsende foto og farvesætningsforslag her på hjemmesiden inden den 5. maj. Samtidig håber vi at man vil benytte vores spændende undervisningsmateriale som kan downloades og printes her fra hjemmesiden.

For at kunne deltage skal skolen tilmeldes konkurrencen. Dette kan gøre via dette link. Herefter kan materialet uploades til hjemmesiden. Vi skal have jeres forslag senest den 5. maj.

Konkurrencen afgøres i uge 19, og I får personlig besked. Alle bidrag bliver vist på hjemmesiden www.farvernes-ABC.dk.
Selve makeoveren finder sted i ugerne 20 og 21 og vil blive udført i overensstemmelse med din skoles bygningsretningslinjer.